Elektricien-Veenendaal

Hoe sluit je een lamp zelf aan?

Voor het aansluiten van de lamp heb je waarschijnlijk geen hulp van een elektricien nodig. Dit is een zeer eenvoudige taak die kan worden uitgevoerd met de meeste huishoudelijke, tuin- en keukengereedschappen. Een kleine schroevendraaier, draadstripper en een voltmeter zijn alles wat je nodig hebt om je nieuwe lamp aan te sluiten op de verlichting aansluitingen van je huis. Veel mensen gaan zonder voltmeter naar hun werk, ervan uitgaande dat ze kunnen zien of er stroom op de draad staat. Dit wordt ten zeerste afgeraden omdat het risico zeer groot is. Als de lamp eenmaal is aangesloten, verwacht dan niet dat hij van de trap of uit een stoel valt.

Steek een lamp in huis

Elke lamp die in de winkel wordt gekocht, wordt geleverd met een kleine witte doos. Dit kleine onderdeel wordt een aansluitblok genoemd. Om de lamp aan te sluiten moeten de draden van het lamp aansluitpunt goed worden aangesloten op dit klemmenblok. Voordat u dit doet, kunt u een voltmeter gebruiken om er zeker van te zijn dat er geen stroom door deze draden loopt. Als dat het geval is, kunt u de schakelaar omdraaien en opnieuw testen. De voltmeter heeft een klein lampje dat gaat branden als er stroom op het netsnoer staat. Sluit het aansluitpunt van de juiste kleur licht aan op de draad van de juiste kleur op het klemmenblok. Als dit op de juiste manier gebeurt, kan de lamp in de centraaldoos aan het plafond of aan de muur worden gemonteerd. Lampen worden vaak geleverd met een praktisch montagesysteem dat eenvoudig op deze centraaldoos kan worden aangesloten.

Hulp bij verlichtingsaansluitingen

Lukt het niet om je lampen aan te sluiten of moet je een lichtaansluitpunt installeren? In dit geval kunt u contact opnemen met onze elektricien voor hulp. Door onze jarenlange ervaring in het aansluiten van verlichting kunnen wij u snel en vakkundig van dienst zijn.